jueves, 25 de septiembre de 2014

Composició



Busca un element a casa, a partir d'ell, realitza una composició, pots triar el format. El tema i la tècnica és lliure. Important, amb la teva composició has d'aconseguir ritmes, sensació de profunditat...


Colors harmónics. Interpretació d'una cançó.làmina 12


Els colors harmònics són aquells que funcionen ben junts, és a dir, que produeixen un esquema de color atractiu a la vista. El cercle cromàtic és una valuosa eina per determinar harmonies de color. Harmonia: relació quilibrada entre dos colors, poden ser colors propers en el cercle cromàtic.

Contrast: efecte òptic que es produeix quan es veuen alhora dos colors diferents un al costat de l'altre. Quan ajuntem dos colors, com ara el vermell i el blau es produeix el contrast simultani. També podem provocar contrast treballant amb colors clars i foscos.

Tria una cançó i fes una il·lustració a partir de la lletra, del ritme, del seu significat, etc. Tècnica lliure. Has de fer ús dels colors harmònics o del contrast (tria una opció).
















Colors complementaris. làmina 11

Els colors complementaris són aquells parells de colors que, en l'espectre circular, es troben just un enfront de l'altre en un cercle cromàtic. D'aquesta manera la denominació complementari depèn en gran mesura del model empleat. S'obté mitjançant la contraposició d'un primari amb un color secundari format pels altres dos primaris. Així per regla general (en el sistema RGB), el complementari del color verd és el color vermell, el del blau és el taronja i el del groc, el violeta.


Tria una imatge de Gouguen i pinta-la amb les ceres fent ús dels colors complementaris.

Monocromàtic. làmina 10























     

















Amb temperes has de pintar un paisatge monocromàtic. Tria un color i afegeix blanc i negre per obtenir diverses tonalitats.

Format DIN-A4

Interpretacions (MATERIAL AMPLIACIÓ)

A partir dels artistes proposats has de triar un dels seus quadres i has de fer una interpretació amb colors càlids o freds.

Material que faràs servir: Ceres manley i cartolina gran.

Proposta d'artistes: Vang Gogh, Gauguin, Kandinsky, Paul Klee o Velàzquez.



Interpretació, nit estrellada de Vang Gogh. Làmina 9



Material: ceres manley i cartolina
Dies per treballar: 5, 7 i 10 d'octubre.








Barreges matèriques de colors llum. Làmina 8



Amb l'ajuda de les fonts que et proposem:
www.educacionplastica.net
www.ite.educacion.es
Cerca informació que puguis aplicar per a realitzar una composició lliure en un A3, on s'aprecien les barreges entre diferents colors i el seu resultat, hauràs de representar des del color matèria les barreges de color dels colors llum. El tema és lliure.

Materials: Paper gra mitjà, casa Guarro, gouache o tèmperas i diferents tipus pinzelles


Fixa't en l'exemple

El color.

TEORÍA DEL COLOR

El color és una sensació que està al nostre cervell i només existeix xom a impressió. L'ésser humà percep la llum i el color gràcies a les característiques de l'ull.

COLORS LLUM
Dels 7 colors llum de l'arc de San Martí, tres són fonamentals doncs a partir d'ells es poden obtenir els altres colors. Aquestes llums primàries no es poden produir mitjançant altres barreges i sçon: la llum verda, la blava i la vermella. Si les unim totes obtenim una llum gairebé blanca (afegim llum=síntesi additiva) i si barregem dues d'elles obtindrem llums secundàries: rosa, groc i el cyan. 

COLORS MATÈRIA
Els colors pigment o matèria són els que utilitzem con a vehicle per al color: temperes, llapis, ceres...

Els primaris són el groc, magenta i cyan. Si els barregem obtindrem els secundaris: verd, violeta, taronja...

Els terciaris són els colors que obtemim de les barreges dels secundaris.

Si els unim tots el resultat serà un color molt semblant al negre.

El cercle cromàtic:

És el mitjà pel qual s'organitsem els colors primaris, secuandaris, terciaris, així com les relacions que s'estableixen entre ells: valor, complementareitat, saturació. Podem dir que és el diccionari del color.

ORDENACIONS CROMÀTIQUES:

Harmonia: relació equilibrada entre dos colors.
Contrast: efecte òptic.
Gamma cromàtica: tots els matisos d'un mateix color.

QUALITATS DEL COLOR

To: variants d'un color dominant.
Valor: grau de lluminositat d'un color.
Saturació: grau de puresa d'un color.


Veig que t'interesses per l'art i això és una bona cosa, vell. M'alegra que t'agradi Millet, Jacques, *Schreyer, *Lambinet, *Frans *Hals, etc.; perquè com diu *Mauve, «és alguna cosa»

Sí, el quadre de Millet, el *Angelus del fosquejar, «és alguna cosa», és magnífic, és poesia. Amb quant gust parlaria encara d'art amb tu, però no tenim més que escriure'ns amb freqüència; troba bell tot el que puguis; la majoria no troba gens suficientment bell.














Clarobscur. Làmina 7.



Làmina 5 i L'amina 6

Làmina 5
Dibuixa la teva motxilla dona-li sensació de volum amb l'aplicació de clarobscur . Abans de dibuixar una forma, has d'establir relacions entre les diferents mides, entre unes parts i d'altres, i entre el tot i les parts.
El procés d'elaboració d'un dibuix es pot simplificar en tres fases: encaix, desenvolupament i detalls.
- La fase d'encaix consisteix a situar les formes dins del suport de dibuix, en aquest cas el paper. En aquesta fase tracem les línies generals i contorns de les formes que observem en la realitat, que s'han de simplificar en figures geomètriques senzilles, per posteriorment introduir-hi les configuracions concretes de les formes reals.
- En la fase de desenvolupament s'apliquen ombres per definir les formes representades.


- Per acabar, en la fase de detalls es tractarà de proporcionar al dibuix el major grau d'exactitud i aproximació possible a la realitat.













Làmina 6



Fes una interpretació cubista de la imatge de Vic, semblant a la que va fer Picasso d'Horta d'Ebre.

Pinta només amb dos tonalitats i la gamma de grisos per fer les ombres.

 













 





treball 4. La llum com a expressió. Treball en grup


Explicació teòrica.

Rembrandt           Sorolla


Monet Robert Wiene


 Hitchocock Seurat


  

TASCA. Làmina 7.2

Heu de crear una història (terror, amor, comèdia) a partir d'un joc de llum i ombra.

En grups de 4, heu de fer una seqüència fotogràfica la qual ens permeti visualitzar la història. Podeu triar el tipus d'història i de material. Imprescindible fer ús d'un llençol blanc, d'una llum i una càmera de fotos. Podeu afegir música i veu en off.

S'ha de presentar en powerpoint



            El espectáculo se llama " NO TOQUEN MIS MANOS " y el pase será el ...

Cómo hacer sombras chinas?